آیا عمل جراحی فیستول تنها راه درمان این بیماری است؟ میدانیم که این بیماری در واقع ایجاد نوعی حفره یا مجرای غیر طبیعی بین دو عضو از بدن میباشد. این عارضه بیشتر در ناحیه مقعد و رکتوم شایع است. وقتی بین قسمت انتهایی روده (رکتوم) و دیواره مقعد اتصال ایجاد میشود، فرد به فیستول مقعدی مبتلا شده است.
مشاهده التهاب و تورم در اطراف مقعد، احساس درد، خارش و خونریزی مقعدی از علائم فیستول است که بیمار ممکن است آنها تجربه کند. مشاهده عکس فیستول مقعدی میتواند به شما کمک کند که علائم این عارضه را بهتر بشناسید. اما برای تشخیص قطعی بیماری باید به پزشک مراجعه کنید تا معاینات بالینی انجام شود.
فیستول با عفونت همراه است و گاها بیماران شاهد ترشح چرک هستند، بنابراین استفاده از دارو و روشهای خانگی تأثیر چندانی در درمان فیستول نخواهد داشت. راهی که معمولا برای از بین بردن عفونت و مجرای ایجاد شده در این بیماری توسط پزشک پیشنهاد میشود، عمل فیستول است.
گزینههای مختلفی در درمان پزشکی این بیماری وجود دارد که شامل روش لیزر یا جراحی به روش های قدیمی است. با در نظر گرفتن شرایط بیمار و هزینه عمل یک گزینه به عنوان درمان قطعی بیماری انتخاب میشود. در ادامه این مقاله روشهای جراحی فیستول را یک به یک بررسی خواهیم کرد:
عمل فیستولوتومی
یکی از پرکاربردترین روش های جراحی فیستول است که بعد از شناسایی نوع این عارضه، جراح اقدام به برداشت بافت بیماری و همچنین تخلیه عفونت شکل گرفته در آن میکند. در حقیقت محل ایجاد بیماری بطور کامل برش داده میشود تا کاملا تخلیه شود و برای ترمیم این زخم حدودا ۲ ماه زمان لازم است.
نکته قابل توجه در جراحی این عارضه، کاهش خطر آسیب دیدن عضلات اسفنکتر است. تخصص و دقت بالای پزشک برای پیشگیری از این آسیب، از اهمیت بالایی برخوردار است و ریسک جراحی را کاهش میدهد. البته برای یک جراحی موفق موارد دیگری مثل محل قرار گیری و پیچیدگی بیماری هم بسیار مهم است.
جراحی فیستول با روش پلاگین بیولوژیکی
در این روش نوعی بافت انسانی به نام پلاگین بیولوژیکی که از روده گرفته میشود، به مجرای داخلی ایجاد شده توسط فیستول بخیه زده میشود. این پلاگین باعث ترمیم و رشد بافت جدید در ناحیه بیماری شده و منجر به بهبود و درمان آن خواهد شد. میزان موفقیت عمل فیستول در این روش ۸۰% است و نیاز به بستری شدن در بیمارستان دارد. به علاوه بیمار باید ریسک عوارض احتمالی بعد از عمل را هم بپذیرد.
فلپ اندواسمنت
یکی دیگر از روش های عمل فیستول است که با استفاده از سایر بافت های بدن مثل پوست نواحی اطراف مقعد و یا بخشی از بافت روده، مجرای ایجاد شده ترمیم میشود. ریسک عود مجدد بیماری در این روش بالاست و به همین دلیل کمتر مورد استفاده قرار میگیرد.
جراحی با لیزر
در حال حاضر یکی از بهترین روشهای موجود، درمان فیستول با لیزر است که بصورت یک عمل سرپایی و در کمتر از نیم ساعت انجام میشود. لیزر هیچ یک از عوارض عمل را به دنبال ندارد و در صفحه مربوطه میتوانید اطلاعات دقیق تری از نحوه انجام این درمان را بدست آورید.