بواسیر یا هموروئید عارضه بسیار شایعی است که از هر دو نفر، یک نفر تا سن 50 سالگی آن را تجربه میکند. این بیماری به سبب تورم عروق در ناحیه مقعد ایجاد میشود. علت تورم و التهاب رگهای دیواره مقعد هم وارد آمدن فشار بسیار زیاد به آنهاست که در نهایت منجر به هموروئید یا سایر بیماریهای مقعدی میشود.
عکس بواسیر خارجی و داخلی - فیلم عمل هموروئید
یبوست، بلند کردن اجسام سنگین، زایمان، نشستن طولانی مدت و … از عواملی هستند که ریسک ابتلا به هموروئید را افزایش میدهند. همان طور که در عکس بواسیر مشاهده میکنید، این عروق متورم شده ممکن است از مقعد خارج شوند که در اینصورت به آن پرولاپس میگویند.
بیماری هموروئید میتواند علائمی مانند درد شدید، خونریزی، خارش، سوزش و… را ایجاد نماید. شکل و عکس بواسیر با توجه به نوع داخلی یا خارجی بودن آن و همچنین درجه بیماری میتواند متفاوت باشد که در ادامه به بررسی انواع این عارضه میپردازیم:
عکس بواسیر خارجی
در عکس بواسیر خارجی میبینید که عروق بیرونی مقعد تحت تاثیر بیماری قرار گرفته و متورم شدهاند. این نوع هموروئید همراه با زائدهای بیرون زده، درد و ناراحتی، خارش و خونریزی نمایان میشود و برخلاف نوع داخلی دارای علائم شدیدتری است، چون در ناحیهای حساس واقع شده است. به دلیل همین علائم آزاردهنده مبتلایان این نوع هموروئید، دنبال راههای درمان سریع بواسیر خارجی هستند.
فیلم عمل بواسیر یا هموروئید با لیزر
در ویدئو زیر نحوه جراحی بواسیر ترومبوزه با لیزر را مشاهده میکنید. در این روش ابتدا خون لخته شده در هموروئید تخلیه میشود و سپس عارضه بدون خونریزی با لیزر درمان میشود.
تصویر بواسیر داخلی
در نوع داخلی عروق داخل مقعد درگیر بیماری می شوند. از علائم این نوع هموروئید میتوانیم به خون در مدفوع، خارش و سوزش اشاره کنیم. بواسیر داخلی در داخل مقعد ایجاد میشود و معمولاً از درد کمتری برخوردار است.
عکس بیرون زدگی بواسیر
هموروئید داخلی انواع و درجات مختلفی دارد که در درجه 3 و 4، زائده گوشتی از مقعد خارج میشود و به آن بیرون زدگی بواسیر میگویند. بیرون زدگی یا پرولاپس درجه 3 با کمک انگشت به داخل مقعد باز میگردد اما در درجه 4، این زائده دائما بیرون از مقعد باقی میماند.
بواسیر در زنان
این بیماری ممکن است در هر سن و یا جنسیتی ایجاد شود؛ اما احتمال بروز آن در میان زنان بیشتر از مردان است. شاید علت این امر را بتوان تغییرات هورمونی بدن زنان که احتمال یبوست را افزایش میدهد، دانست. اما یکی دیگر از علل ایجاد این بیماری در زنان، بارداری و زایمان است.
بارداری همراه تغییرات هورمونی بسیاری است که می تواند تاثیرات جدی بر سلامت زنان داشته باشد به علاوه زایمان طبیعی سخت می تواند فشار بسیار زیادی را به لگن وارد کرده و عاملی برای بواسیر در زنان به شمار رود. از دیگر علل بروز این بیماری در زنان میتوانیم به نشستن بر روی سطوح سخت؛ بلند کردن اجسام سنگین، یبوست مداوم، بی تحرکی و …. اشاره کنیم. در این قسمت میتوانید عکس بواسیر زنان را مشاهده نمایید.