اگر فیستول پیدا شود، پزشک شما ممکن است بخواهد آزمایشهای بیشتری را انجام دهد تا ببیند آیا این عارضه با بیماری کرون، یک بیماری التهابی روده مرتبط است یا خیر. حدود ۲۵ درصد از افراد مبتلا به بیماری کرون دچار فیستول می شوند. از جمله این مطالعات می توان به آزمایش خون، اشعه ایکس و کولونوسکوپی اشاره کرد.
فیستول مقعدی تونل کوچکی است که غده عفونی داخل مقعد را به سوراخی روی پوست اطراف مقعد متصل میکند. علائم شامل درد و تورم و گاهی خروج ترشحات در اطراف مقعد است.
فیستول مقعدی چیست؟
فیستول مقعدی تونل کوچکی است که یک آبسه (یک حفره عفونی) در مقعد را به سوراخی روی پوست اطراف مقعد متصل میکند. مقعد دهانه خارجی است که مدفوع از طریق آن از بدن خارج میشود. درست در داخل مقعد تعدادی غدد کوچک وجود دارند که مخاط میسازند. گاهی اوقات، این غدد مسدود می شوند و ممکن است عفونی شوند و منجر به آبسه شوند. حدود نیمی از این آبسه ها ممکن است به فیستول تبدیل شوند.
علت فیستول مقعدی
علت اصلی فیستول مقعدی گرفتگی غدد و آبسه مقعد است. سایر شرایط کمتر رایج که میتوانند باعث ایجاد فیستول مقعدی شوند عبارتند از:
- بیماری کرون (یک بیماری التهابی روده)
- پرتو درمانی (درمان سرطان)
- ضربه
- بیماریهای منتقله از راه جنسی
- بیماری سل
- دیورتیکولیت (بیماری که در آن کیسه های کوچک در روده بزرگ ایجاد شده و ملتهب میشوند)
- سرطان
علائم بیماری فیستول
علائم این بیماری در هر فردی با توجه به نوع فیستولی که به آن مبتلا شده متفاوت است، اما شایع ترین نشانهها و علائم فیستول مقعدی عبارتند از:
- آبسه های مقعدی مکرر
- درد و تورم در اطراف مقعد
- خروج ترشحات خونی یا بدبو (چرک) از سوراخ اطراف مقعد. درد ممکن است پس از تخلیه فیستول کاهش یابد.
- درد هنگام اجابت مزاج
- خون ریزی
- تب، لرز و احساس خستگی عمومی
منبع مقاله - سلام نو