درمان بلاگ

اطلاعات بیشتری درباره بیماری ها و روش های درمان آنها دریافت کنید

درمان بلاگ

اطلاعات بیشتری درباره بیماری ها و روش های درمان آنها دریافت کنید

۵ مطلب در مرداد ۱۴۰۱ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

فیستول مقعدی

فیستول پری آنال به ارتباط غیر طبیعی بین کانال مقعد و پوست اطراف رکتوم اشاره دارد. اکثر فیستول‌ها با تشکیل آبسه مقعدی همراه هستند، به طوری که یک سوم بیماران مبتلا به آبسه آنورکتال در زمان مراجعه فیستول پری آنال همراه دارند.

فیستول مقعد چیست؟

فیستول مقعدی معمولاً به دلیل عفونت در نزدیکی مسیر پشت (مقعد) ایجاد می‌شود که باعث جمع شدن چرک (آبسه) در بافت مجاور می‌شود. درست در پشت رکتوم شما (مقعد)، تعدادی غدد وجود دارند که یک ماده مایع می سازند. این غدد می‌توانند مسدود شده و با باکتری عفونی شوند. اگر اندازه آبسه افزایش یابد، ممکن است تونلی به پوست اطراف مقعد شما منتهی شود. سپس یک فیستول ایجاد می‌کند که از داخل مقعد به سوراخی در پوست اطراف مقعد شما منتهی می‌شود.

فیستول مقعدی همچنین ممکن است با برخی بیماری‌های طولانی مدت روده همراه باشد. سیستم طبقه بندی، فیستول‌های مقعدی را به چهار نوع مجزا تقسیم می‌کند:

  • بین اسفنکتریک که شایع ترین نوع فیستول است.
  • سوپر اسفنکتریک که کمتر شایع است.
  • ترانس اسفنکتریک
  • زیر مخاطی

چرا به بیماری فیستول مبتلا می‌شویم؟

اکثر فیستول‌های مقعدی به دنبال عفونت آبسه مقعد ایجاد می‌شوند. این عارضه همچنین می‌تواند در نتیجه التهاب طولانی مدت یا عفونت روده ایجاد شود.نمونه هایی از شرایط طولانی مدت روده که می‌توانند باعث ایجاد فیستول مقعدی شوند عبارتند از بیماری کرون و دیورتیکولیت.

فیستول مقعدی همچنین می‌تواند به دنبال جراحی یا رادیوتراپی در روده و مجرای پشت شما ایجاد شود. تعدادی از دلایل احتمالی دیگر برای ابتلا به این عارضه وجود دارد. اینها شامل سرطان مقعد، سرطان رکتوم، سل و عفونت HIV و ایدز است.

علائم و نشانه‌های بالینی

فیستول مقعدی معمولاً با آبسه‌های مکرر پری آنال یا ترشحات متناوب یا مداوم به شکل مخاط، خون، چرک یا مدفوع روی پرینه ظاهر می‌شود. در معاینه، یک سوراخ خارجی در پرینه ممکن است دیده شود. اینها می‌توانند کاملا باز باشند یا در بافت گرانوله پوشانده شوند. در معاینه رکتوم دیجیتال ممکن است یک دستگاه فیبری در زیر پوست احساس شود.

بیماری فیستول
بیماری فیستول

نحوه تشخیص

اگر علائمی دارید که نشان دهنده فیستول مقعدی است، پزشک ممکن است شما را به یک متخصص بیماری‌های روده بزرگ و رکتوم ارجاع دهد. متخصص در مورد علائم و سابقه پزشکی شما می‌پرسد. در طول معاینه فیزیکی، پزشک به دنبال شکاف فیستول در نزدیکی دهانه مقعد شما خواهد بود. او ممکن است روی آن ناحیه فشار بیاورد تا ببیند آیا زخم است یا خیر و آیا چرک بیرون می‌آید؟ ممکن است از روش‌های مختلفی برای کمک به تشخیص استفاده شود، مانند:

پروب فیستول: یک پروب بلند و نازک از طریق دهانه بیرونی فیستول هدایت می‌شود. ممکن است رنگ مخصوصی تزریق شود تا مشخص شود فیستول در کجا باز می‌شود.

آنوسکوپی: این یک اسکوپ ویژه است که برای بررسی داخل کانال مقعدی شما استفاده می‌شود.

مطالعات تصویربرداری این ممکن است شامل سونوگرافی باشد که با استفاده از امواج صوتی تصویری از ناحیه مقعد ایجاد می‌کند. یا ممکن است شامل MRI باشد که با استفاده از آهنرباهای مخصوص و کامپیوتر، از آن ناحیه عکس می گیرد.

روش‌های درمان فیستول مقعدی

درمان فیستول مقعدی تا حد زیادی به علت و محل ایجاد آن بستگی دارد و گزینه‌های جراحی مختلفی برای آن در دسترس است. افراد مبتلا به این بیماری برای درمان قطعی فیستول راهی به جز جراحی و لیزر ندارند. به همین دلیل دیدن نتایج جراحی و نحوه ترمیم زخم حاصل از آن می‌تواند به بیماران در انتخاب روش درمان کمک کند.

روش ستون

در روش ستون یک نخ جراحی از طریق مسیر فیستول مقعدی قرار می‌گیرد و حلقه ای پیوسته بین دهانه‌های داخلی و خارجی فیستول ایجاد می‌کند. نخ به مدت چند هفته در آنجا باقی می ماند تا عفونت تخلیه شود و فیستول بهبود پیدا کند. سپس برای بستن مسیر به روش دیگری نیاز است.

فیستولوتومی

این روشی است که شامل ایجاد برش در تمام طول فیستول می‌شود تا به صورت یک اسکار صاف بهبود یابد. این موثرترین روش برای مقابله با فیستول است و درمان استاندارد برای فیستول هایی است که در نزدیکی سطح پوست قرار دارند.

چسب فیبرین

چسب فیبرین ترکیبی از فیبرینوژن، ترومبین و کلسیم است که در مسیر فیستول تزریق می‌شود. با ایجاد لخته در داخل فیستول و سپس تشکیل بافت سالم، این بیماری را التیام می‌بخشد.

عمل سرپایی لیزر فیستول

روش درمان فیستول با لیزر، با بی حسی موضعی و در بعضی موارد نادر با بیهوشی انجام می‌شود که البته این امر تحت تاثیر عمق و اندازه فیستول می‌باشد. زمان این عمل کمتر از نیم ساعت است و به دلیل سهولت در انجام و عدم ایجاد درد و ناراحتی برای بیمار، آن را به عنوان درمان بدون جراحی فیستول می‌شناسند.

درمان فیستول مقعدی

به علت اینکه ارتباط مستقیمی میان بی اختیاری مدفوع و آسیب به ماهیچه ها و عضلات مقعدی درگیر وجود دارد، باید برای جلوگیری از بی اختیاری مدفوع هنگام ترمیم دائمی مسیر چرکی فیستول دقت و احتیاط کامل صورت گیرد.

البته عمل سرپایی لیزر فیستول با دقت بسیار بالایی انجام می‌شود و چون اشعه لیزر کاملا متمرکز است، آسیبی به بافت های اطراف فیستول و عضلات اسفنکتر وارد نمی‌شود. البته تجربه و تبحر پزشک هم در این امر بی تاثیر نیست.

 

https://7ganj.ir/%D9%81%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D9%88%D9%84-%D9%85%D9%82%D8%B9%D8%AF%D8%9B-%DB%8C%DA%A9-%D8%AA%D9%88%D9%86%D9%84-%D8%B9%D9%81%D9%88%D9%86%DB%8C-%D8%A8%DB%8C%D9%86-%D8%B1%D9%88%D8%AF%D9%87-%D9%88-%D9%BE%D9%88/

  • darman blog
  • ۰
  • ۰

7 روش برای درمان بواسیر یا هموروئید

بیماری بواسیر یکی از شایع ترین بیماریهای مقعدی است که تقریبا از هر 2 نفر یک نفر را به خود مبتلا می‌سازد. این بیماری یکی از عوارض یبوست مزمن است که در اثر وارد کردن فشار زیاد برای دفع مدفوع ایجاد می‌شود. مبتلایان به بواسیر معمولاً زائده یا توده های برجسته را مشاهده می‌کنند که از مقعد بیرون زده است، در برخی موارد یکی از نشانه‌های این بیماری خونریزی مقعدی یا مشاهده خون در مدفوع است. برای درمان این بیماری هفت روش مختلف وجود دارد، که هریک از آنها معایب و مزایای خاص خود را دارند. در ادامه به بررسی این بیماری و روش‌های درمان آن می پردازیم؛

 

بیماری بواسیر چیست؟

بیماری بواسیر که با نام علمی هموروئید شناخته می‌شود و شایع‌ترین بیماری نشیمنگاهی است که در نتیجه متورم شدن، گشاد شدن یا برجستگی دیواره سیاهرگ‌های کانال مقعد و خارج از آن (زیر پوست اطراف مقعد) ایجاد می‌شود. به همین ترتیب این بیماری به دو نوع داخلی و خارجی تقسیم می‌شود. در نوع داخلی سیاهرگ متورم شده داخل کانال مقعد و در نوع خارجی سیاهرگ متورم شده زیر پوست اطراف مقعد قرار دارد.

علت بواسیر

این بیماری در اثر فشار و اسپاسم شدید، وارد شده به مقعد ایجاد می‌شود، هر عاملی که فشار زیادی را به مقعد وارد کند، می‌تواند علت این بیماری باشد. رایج ترین علت نیز یبوست مداوم و مزمن است. از دیگر عواملی که در ایجاد این بیماری نقش دارند، می توانیم به این موارد اشاره کنیم ؛

 

• یبوست مداوم

• اسهال مداوم

• چاقی و اضافه وزن

• رابطه جنسی مقعدی

• زایمان و بارداری

• جابجایی اشیا سنگین

• وارد کردن فشار به مقعد برای دفع

 

علائم و نشانه ها

بسته به اینکه بواسیر داخل یا خارج مقعد قرار گرفته و تا چه حد پیشرفت کرده، بیماران می‌توانند علائم مختلفی را تجربه کنند.

 

از علائم و نشانه های بیماری می‌توانیم به این موارد اشاره کنیم؛

 

• درد شدید مقعد که با دفع مدفوع یا نشستن طولانی مدت شدت می گیرد.

• سوزش

• خارش مقعد

• خونریزی مقعدی

• مشاهده خون در مدفوع

• زائده بیرون زده از مقعد

• تورم اطراف دریچه مقعد

• قرمزی و التهاب اطراف دریچه مقعد

• احساس کامل نبودن دفع

 

درمان بواسیر

همانطور که اشاره کردیم در درمان این بیماری راه های مختلفی وجود دارد. اما مهم است که آگاه باشید همه این روش‌های درمانی به یک اندازه موثر نیستند. در ادامه مفصلاً به بررسی هریک از روشهای درمان می پردازیم؛

 

لیزر، درمان سرپایی بواسیر

در حال حاضر درمان بواسیر با لیزر، بهترین روش درمان این بیماری است که از آن به عنوان عمل سرپایی بواسیر نیز یاد می‌کنند. برای انجام لیزر نیازی به مراجعه بیمارستان نیست. لیزر بدون ایجاد برش و زخم یا خونریزی این بیماری را از بین می برد. در ضمن لیزر هیچ یک از عوارض و مشکلات جراحی‌های سنتی را نداشته و میتواند در کمتر از نیم ساعت برای همیشه این بیماری را از بین ببرد.

 

با انجام لیزر می‌توان تنها در یک جلسه و با حداقل درد و خونریزی این بیماری را درمان نمایید.

 

در این روش درمانی پزشکی با تابش اشعه لیزر، توده هموروئید را کوچک کرده و در نهایت از بین می برد. تمامی مراحل درمان بدون نیاز به برش و استفاده از طریق جراحی انجام شده و بنابراین درد و خونریزی بیمار بسیار کم تر از سایر روش‌ها خواهد بود. همچنین بیماران می توانند یک روز بعد از عمل، زندگی عادی و روزمره خود را در پیش گیرند.

عمل جراحی بواسیر (هموروئیدکتومی)

این روش راه جراحی این بیماری است که توسط تیغ جراحی و در بیمارستان و نیز تحت بیهوشی کامل انجام می‌شود. در این روش با استفاده از تیغ جراحی توده هموروئید را بریده و از مقعد خارج می کنند.

 

مقعد ناحیه بسیار حساسی است که مملو از اعصاب است. به همین جهت جراحی مقعد، جراحی حساسی به شمار می‌رود و باید توسط پزشک متخصص و با تجربه انجام شود. در غیر این صورت احتمال آسیب های مختلف از جمله بی اختیاری در کنترل مدفوع در اثر آسیب اعصاب عضله های مقعدی وجود دارد‌.

 

همچنین جراحی بواسیر از جمله جراحی های دردناک به شمار می‌رود، که بیماران بعد از عمل از درد شدید آن شکایت دارند.

 

روش های خانگی

روش های خانگی که برای درمان بررسی توصیه می‌شوند، معمولاً درمان قطعی این بیماری نیست فقط به جهت کنترل علائم درد خارش و سوزش توصیه می شود. از جمله روشهای درمان خانگی بیماری که قبل و بعد از درمان این بیماری باید رعایت شوند، می توانیم به این موارد اشاره کنیم ؛

 

• مصرف فیبر کافی: استفاده از فیبر به میزان کافی یعنی ۳۰ گرم در روز، می تواند. در رفع بیماری بسیار موثر باشد. برای دریافت فیبر کافی باید از انواع حبوبات و غلات استفاده کنید.

• آب و مایعات؛ نوشیدن 8 تا 10 لیوان آب در طول روز با نرم کردن مدفوع، می‌تواند در درمان این بیماری موثر باشد.

• نشستن در آب گرم: استفاده از یک لگن آب گرم و نشستن در آن به خصوص بعد از دفع مدفوع می‌تواند در کاهش درد شما موثر باشد‌.

• کمپرس یخ: قرار دادن کمپرس یخ می تواند به کاهش درد کمک نماید.

• ورزش و تحرک: انجام ورزش های سبک مثل پیاده روی می تواند حرکات روده را کنترل کرده و به این ترتیب با جلوگیری از یبوست، به کاهش شدت بیماری کمک کند.

 

https://www.samatak.com/ads/reportage/7-%D8%B1%D9%88%D8%B4-%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D9%88%D8%A7%D8%B3%DB%8C%D8%B1-%D9%87%D9%85%D9%88%D8%B1%D9%88%D8%A6%DB%8C%D8%AF.html

  • darman blog
  • ۰
  • ۰

چرا به یبوست دچار می‌ شویم و چگونه آن را درمان کنیم؟

یبوست یک عارضه گوارشی شایع است و در هر سنی افراد را تحت تاثیر قرار می دهد. معمولاً می توانید آن را در خانه با تغییرات ساده در رژیم غذایی و سبک زندگی خود درمان کنید. اما گاهی اوقات هم، یبوست ناشی از انسداد در روده بزرگ است. در این مورد، فرد به مراقبت های پزشکی فوری نیاز دارد. در مواقع دیگر، ممکن است صرفاً به دلیل کمبود فیبر یا آب باشد. در این مقاله به علل اصلی یبوست و نحوه درمان یا پیشگیری از آن می پردازیم.

یبوست چیست؟

یبوست زمانی اتفاق می افتد که فرد در تخلیه روده بزرگ مشکل داشته باشد. درمان های خانگی و تغییر شیوه زندگی اغلب می تواند به رفع آن کمک کند، اما گاهی اوقات ممکن است به مراقبت پزشکی نیاز داشته باشد.

یبوست می تواند به دلایل زیادی رخ دهد، مانند زمانی که مدفوع به آرامی از روده بزرگ عبور می کند. هرچه غذا در دستگاه گوارش کندتر حرکت کند، روده بزرگ آب بیشتری جذب می کند و مدفوع سفت تر می شود. فردی که کمتر از 3 بار در هفته مدفوع می کند ممکن است یبوست داشته باشد.

آیا من یبوست دارم؟

با بررسی موارد زیر متوجه می شوید که آیا یبوست دارید یا خیر؟ احتمال یبوست وجود دارد اگر:

  • در طول هفته گذشته حداقل 3 بار مدفوع نکرده اید
  • مدفوع اغلب بزرگ و خشک، سفت یا توده ای است
  • وقتی مدفوع دارید زور می زنید یا درد دارید
  • همچنین ممکن است معده درد داشته باشید و احساس نفخ یا بیماری کنید.

علائم اصلی یبوست عبارتند از:

  • مشکل در دفع مدفوع
  • زور زدن هنگام دفع مدفوع
  • دفع مدفوع کمتر از حد معمول
  • مدفوع توده ای، خشک یا سفت
  • درد و گرفتگی در شکم
  • احساس نفخ
  • حالت تهوع
  • از دست دادن اشتها

دلایل ابتلا به یبوست چیست؟

یبوست در بزرگسالان دلایل زیادی می تواند داشته باشد که برخی از آنها شامل موارد زیر است. البته گاهی اوقات هم هیچ دلیل واضحی وجود ندارد.

شایع ترین علل عبارتند از:

  • نخوردن فیبر کافی – مانند میوه، سبزیجات و غلات
  • ننوشیدن مایعات کافی
  • عدم تحرک کافی و گذراندن دوره های طولانی در حالت نشستن یا دراز کشیدن در رختخواب
  • کمبود آب بدن
  • بیماری هایی از قبیل دیابت، کم کاری تیروئید، اسکلرودرمی، لوپوس و افسردگی
  • داروهایی از قبیل مواد مخدر، داروی فشار خون و آرام بخش
  • به تعویق انداختن عمل دفع
  • تغییر رژیم غذایی یا برنامه روزانه
  • یک عارضه جانبی دارو
  • استرس، اضطراب یا افسردگی
  • بیماری بواسیر یا هموروئید
  • یبوست در دوران بارداری و تا 6 هفته پس از زایمان نیز شایع است
  • عملکردهای غیر عادی مانند اینرسی کولون ، dyssynergia عضلات کف لگن
  • سرطان روده یا رکتال و مقعد
  • enterocele، sigmoidocele، رکتوسل، و درهم رفتگی روده رکتوم (پرولاپس)
  • تنگی روده و مقعد (دیورتیکولیت، کرون، تشعشعات، ایسکمی)
  • بیماری های مقعد (تنگی از بیماری کرون، جراحات پس از جراحی، درد مقعد شدید شامل شقاق مقعد و عفونت مقعد)

عوارض

یبوست به خودی خود می تواند ناراحت کننده باشد، اما معمولاً تهدید کننده زندگی نیست. با این حال، اگر نشانه یک بیماری زمینه ای جدی تر باشد، مانند سرطان کولورکتال، یا اگر شروع به ایجاد آسیب بیشتر کند، می تواند مشکل ساز شود. آسیب هایی که می تواند در نتیجه یبوست شدید ایجاد شود شامل موارد زیر است:

  • خونریزی مقعدی پس از زور زدن
  • شقاق مقعد که یک پارگی کوچک در اطراف مقعد است
  • هموروئیدهای علامت دار که رگ های خونی متورم و ملتهب در مقعد هستند.
  • نهفتگی مدفوع، که زمانی رخ می دهد که مدفوع خشک شده راکد می شود و در رکتوم و مقعد جمع می شود و به طور بالقوه منجر به انسداد مکانیکی می شود.

سایر عوارض احتمالی منبع مورد اعتماد شامل کاهش کیفیت زندگی و افسردگی است. جستجوی مشاوره پزشکی برای یبوست ممکن است به جلوگیری از عوارض کمک کند.

یبوست چگونه تشخیص داده می شود؟

در صورتی که یبوست ادامه دار شود، احتمالا زمان مراجعه به یک متخصص مراقبت های بهداشتی فرا رسیده است. یک متخصص مراقبت های بهداشتی

  • سوالاتی در مورد علائم، سابقه پزشکی و هر گونه دارو یا شرایط زمینه ای شما خواهد پرسید
  • ممکن است یک معاینه فیزیکی، از جمله معاینه مقعدی انجام دهد
  • ممکن است تعدادی آزمایش خون برای بررسی شمارش خون، الکترولیت ها و عملکرد تیروئید شما انجام دهد

آنها ممکن است آزمایش های اضافی را برای شناسایی علت علائم شما توصیه کنند. آزمایشات ممکن است شامل موارد زیر باشد:

چرا به یبوست دچار می‌ شویم و چگونه آن را درمان کنیم؟

مانومتری آنورکتال: مانومتری آنورکتال تستی است که برای ارزیابی عملکرد عضله اسفنکتر مقعد استفاده می شود. برای این آزمایش، یک متخصص مراقبت های بهداشتی یک لوله نازک با بالن را وارد مقعد می کند.

اشعه ایکس: اشعه ایکس باریم تنقیه نوعی آزمایش است که برای بررسی کولون استفاده می شود. برای این آزمایش، شب قبل از آزمایش، مایع مخصوصی برای پاک کردن روده می نوشید.

کولونوسکوپی: کولونوسکوپی نوع دیگری از آزمایش است که متخصصان مراقبت های بهداشتی برای بررسی کولون از آن استفاده می کنند. در این آزمایش، یک متخصص مراقبت های بهداشتی روده بزرگ شما را با استفاده از کولونوسکوپ معاینه می کند. این یک لوله مجهز به دوربین و منبع نور است.

اغلب یک داروی آرام بخش و مسکن داده می شود، بنابراین احتمالاً معاینه را به یاد نمی آورید و نباید دردی احساس کنید.

راه‌های پیشگیری و درمان 

ایجاد تغییرات ساده در رژیم غذایی و سبک زندگی می تواند به درمان یبوست کمک کند. امتحان کردن این اقدامات ساده در دوران بارداری بی خطر است.گاهی اوقات چند هفته طول می کشد تا علائم شما بهبود یابد. تغییر رژیم غذایی، سالم نگه داشتن سیستم گوارشی و افزایش سطح فعالیت بدنی ساده ترین و سریع ترین راه برای پیشگیری و درمان یبوست است.

 

 

yun.ir/xov2q9

  • darman blog
  • ۰
  • ۰

گوشت اضافه یا برچسب‌های پوستی مقعد چیست؟

 

برچسب‌های پوستی یا گوشت اضافه مقعدی یک مشکل شایع و خوش خیم پوست است. آنها ممکن است مانند برآمدگی های کوچک یا مناطق برجسته روی مقعد احساس شوند. داشتن چندین برچسب پوستی به طور همزمان هم اتفاق می‌افتد. ما بیشتر در مورد اینکه چرا گوشت اضافه مقعدی تشکیل می‌شود، نحوه تشخیص علت و اینکه چه انتظاری از درمان را بررسی می کنیم:

سلب‌ مسئولیت: بخش تحریریه‌ی چیکاو در تهیه‌ این محتوای تبلیغاتی نقش نداشته و هیچگونه مسئولیتی در قبال صحت آن ندارد.

علائم گوشت اضافه مقعدی

گوشت اضافه مقعدی به عنوان یک تکه بافت اضافی در اطراف مقعد یا در نواحی اطراف ظاهر می‌شود. این نباید منجر به درد یا خونریزی شود، اما برچسب پوستی مقعدی به دلیل وجود بافت اضافی پوست می‌تواند آزاردهنده، خارش‌دار و ناراحت‌کننده شود.

گوشت اضافه مقعدی در ابتدا معمولا کوچک است، اما ممکن است در طول زمان رشد کنند. سیاهرگ‌هایی که بواسیر بر آنها تأثیر می‌گذارد، بخشی طبیعی از آناتومی انسان است. با این حال، وقتی اینها بزرگ می‌شوند، خطر افتادگی دارند، به این معنی که از مقعد بیرون زده اند.

به دلیل موقعیت مکانی و شباهت شکل ظاهری، به راحتی می‌توان آنها را با گوشت اضافه مقعدی اشتباه گرفت. البته تفاوت‌هایی هم بین این دو وجود دارد که به افراد کمک می‌کند آنها را از هم جدا کنند:

گوشت اضافه مقعد یا برچسب‌های پوستی به طور کلی بدون درد هستند. از سوی دیگر، هموروئید می‌تواند بسیار دردناک باشد (اگرچه همیشه اینطور نیست)

نکته دیگر اینکه معمولا بواسیر حتی بعد از تماس خفیف هم خونریزی می‌کند، اما گوشت اضافه مقعد معمولاً خونریزی نمی‌کند.

همچنین زائده‌های هموروئیدی معمولا قرمز یا بنفش هستند اما برچسب‌های پوستی یا گوشت اضافه مقعد معمولاً همرنگ پوست شما هستند.

تفاوت گوشت اضافه مقعد و زگیل‌های مقعدی

ممکن است زائده‌های زگیل روی مقعد ایجاد شود که اغلب به دلیل عفونت ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) است. در اینجا نحوه تمایز آنها از گوشت اضافه مقعدی آمده است:

اندازه: گوشت اضافه مقعد در بزرگ ترین اندازه خود به چند سانتی متر می‌رسند. در حالیکه زگیل ها می‌توانند در طول زمان بزرگتر از این مقدار شوند و کل ناحیه اطراف مقعد را بپوشانند. آنها همچنین می‌توانند به اندام تناسلی سرایت کنند.

سوزش: برچسب های پوستی مقعد ممکن است به دلیل بافت اضافی پوست باعث ناراحتی و خارش شوند. اما زگیل مقعدی اغلب باعث خارش و سوزش می‌شود و ممکن است پس از تماس با پوست خونریزی کند.

سطح: زگیل‌های بزرگتر دارای سطحی ناهموار شبیه به گل کلم هستند. اما گوشت اضافه مقعد بافت و رنگی مشابه پوست شما دارند، اگرچه ممکن است کمی چروکیده باشند.

اگر هنوز مطمئن نیستید که آیا برجستگی‌های روی مقعد ناشی از برچسب‌های پوستی است یا بیماری دیگری، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

تشخیص

اگرچه گوشت‌های اضافه مقعدی خوش خیم هستند، اما همچنان می‌توانند دلیلی برای نگرانی باشند. به همین دلیل، ایده خوبی است که از پزشک خود بخواهید تأیید کند که برآمدگی که احساس می‌کنید نتیجه یک گوشت اضافه یا بیماری مقعدی است و نه چیز دیگری، مانند تومور یا لخته خون.

برای تشخیص، پزشک احتمالاً یک معاینه فیزیکی انجام می‌دهد. در طول این معاینه، ممکن است از شما خواسته شود که لباس زیر خود را درآورید و به پهلو دراز بکشید. در ابتدا پزشک یک معاینه بصری انجام می‌دهد و مقعد را بررسی می‌کند. آنها همچنین ممکن است معاینه رکتوم را انجام دهند و انگشت خود را وارد راست روده کنند تا تود‌ها یا برآمدگی‌ها را احساس کنند.

اگر پزشک شما به اطلاعات بیشتری برای تشخیص نیاز داشته باشد، ممکن است یکی از دو روش زیر را برای بررسی داخل دهانه مقعد و راست روده نیز استفاده کند. دو روش آنوسکوپی و سیگموئیدوسکوپی می‌توانند به رد هرگونه بیماری یا نگرانی زمینه ای رکتوم مانند سرطان کمک کنند.

پس از تشخیص، پزشک می‌تواند درباره گزینه‌های درمانی شما صحبت کند. برخی از پزشکان برداشتن برچسب پوستی مقعد را توصیه می‌کنند، اما ممکن است نیازی نباشد گوشت اضافه مقعدی را درمان کنید.

درمان

طبق گفته سایت درمان کلینیک طبیعتا روش درمان گوشت اضافه در مقعد با توجه به علت بوجود آمدن آن می‌تواند متفاوت باشد. اما در نظر داشته باشید که برای از بین بردن این زائده و بازگشت مقعد به شکل نرمال، راهی به جز جراحی و لیزر وجود ندارد.

 

  • darman blog
  • ۰
  • ۰

درمان فیستول مقعدی

 

فیستول مقعدی نامی است که برای اکثر مردم چندان آشنا نیست. در واقع، این یک بیماری است که می تواند در بیماران در هر سن و جنس رخ دهد و نسبتاً مکرر یافت می شود، نه کمتر از سایر اختلالات روده و رکتوم. از آنجایی که فیستول مقعدی روی باسن و نزدیک مقعد ایجاد می‌شود، بیماران اغلب احساس خجالت می‌کنند یا مراجعه به پزشک را به تعویق می‌اندازند، حتی وقتی علائمی را تجربه می‌کنند یا در نتیجه رنج می‌برند.

با این حال، درمان نکردن مشکل به سادگی باعث ایجاد علائم مزمن یا جدی‌تر می‌شود که درمان را برای پزشکان دشوارتر می‌کند و اغلب باعث عوارض بیشتر نیز می‌شود.

فیستول مقعدی چیست؟

فیستول مقعدی در اثر عفونت مزمن در ناحیه مقعد ایجاد می‌شود. می‌توان آن را به عنوان یک تونل باریک توصیف کرد که یک دهانه خارجی در پوست نزدیک مقعد را با یک دهانه داخلی در کانال مقعد متصل می‌کند. این می‌تواند در اطراف مقعد و باسن رخ دهد و به طور کلی شبیه یک برآمدگی قرمز و متورم است که اغلب با چرک پر شده است. فیستول مقعدی را می توان به ۲ نوع اصلی تقسیم کرد:

فیستول مقعدی ساده فیستول نسبتا کم عمقی است و به سختی از اسفنکتر مقعدی عبور می‌کند و درمان را نسبتاً ساده و بدون عارضه می کند.

فیستول های پیچیده مقعدی می‌توانند اشکال مختلفی داشته باشند. به عنوان مثال، ممکن است کاملاً عمیق باشند یا ممکن است یک مسیر منحنی از دهانه داخلی به بیرونی داشته باشند یا ممکن است یک دهانه داخلی داشته باشند اما به چندین مسیر و دهانه خارجی منشعب شوند و غیره. همه این عوامل باعث ایجاد مقعدی پیچیده می شوند. درمان فیستول سخت تر و پیچیده تر است.

آیا مشکل من فیستول مقعدی است؟

فیستول (anal fistula) را اگر بخواهیم ساده تعریف کنیم، بافت های گوناگون ناحیه مقعد را در نظر بگیرید. این بافت ها در حالت عادی از یکدیگر جدا هستند. از طرفی غدد مختلفی در ناحیه ی مقعد وجود دارند که ترشحات خود را به درون کانال مقعد می‌ریزند.

اگر خروجی یکی از غدد مسدود شود، چرک و عفونت به وجود می آید. این چرک و عفونت می تواند گسترش یابد و به شکل کانالی باریک در آید که دو سر آن باز است به طوری که دو بافت جداگانه ی مقعد را به یکدیگر متصل می‌کند و یک سر این کانال باریک به سطح پوست اطراف مقعد راه باز می‌کند و چرک و عفونت ها از آن بیرون می‌زند.

معمولا علت اصلی چنین وضعیتی آبسه است اما دلایل دیگری هم وجود دارند که زمینه ساز این مشکل هستند. مثل انواع بیماری های عفونی و گوارشی.

آیا فیستول مقعدی به خودی خود بهبود می یابد؟

فیستول مقعدی به خودی خود بهبود نمی‌یابد و اغلب مزمن است. برای درمان موثر و درمان با احتمال کم عود و بدون احتمال بی اختیاری، انجام عمل جراحی ضروری است. اگر احساس درد یا ترشح چرک در ناحیه مقعد دارید، باید در اسرع وقت برای تشخیص و درمان مناسب به پزشک مراجعه کنید.

تشخیص فیستول مقعدی

تشخیص فیستول مقعدی معمولا طی مراحل زیر انجام می‌شود:

معاینه فیزیکی: پزشک پوست اطراف ناحیه مقعد را برای بررسی قرمزی، چرک، خونریزی و غیره معاینه می کند.

MRI: اگر مشکوک به فیستول پیچیده باشد یا یافتن فیستول دشوارتر باشد، ممکن است پزشک شما یک اسکن MRI را در نظر بگیرد تا دید بهتر و واضح تری از مجرای فیستول بین دهانه های داخلی و خارجی داشته باشد. این به پزشک اجازه می‌دهد تا دقیق ترین و مؤثرترین درمان را ارائه دهد.

 

https://footofan.com/darmanlaser-anal-fistula-treatment/

  • darman blog